Kotasyon Listesi

                                            TİCARET BORSALARINA KOTE EDİLEN MALLAR

HUBUBAT

1.       Arpa

2.       Bagala- Karamuk

3.       Buğday

4.       Çavdar

5.       Çalkantı

6.       Çeltik

7.       Darı

8.       Kaplıca

9.       Kuşyemi

10.   Mısır

11.   Pirinç

12.   Yulaf

HUBUBAT MAMÜLLERİ

1.Arpa Kırmızı

2.Buğday Kepeği

3.Buğday Unu

4. Bulgur

5.İrmik

6. Makarna

7. Nişasta

8. Rasmol

 

BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ

1.       Bakla

2.       Bezelye

3.       Börülce

4.       Burgak

5.       Çulbant

6.       Parıl     

7.        Fiğ  

8.       Kurufasulye

9.       Mercimek

10.   Nohut

 

            YAĞLI TOHUMLAR

1.       Anason

2.       Ayçiçeği

3.       Haşhaş Tohumu

4.       Hardal Tohumu

5.       Keten Tohumu

6.       Kolsa-Rapitsa

7.       Melengiç

8.       Pamuk Çekirdeği

9.       Soya

10.   Susam

11.   Tütün Tohumu

12.   Yer Fıstığı

13.   Kendir-Kenevir Tohumu

 

           KÜSPE VE PİRİNA

1.       Küspe

2.       Pirina

 

           NEBATİ YAĞLAR

1.       Araşit-Yer Fıstığı

2.       Ayçiçeği yağı

3.       Besir yağı

4.       Fındık yağı

5.       Defne yaprağı

6.       Haşhaş yağı

7.       Kako yağı

8.       Keten besiri

9.       Kolna-Rapitna yağı

10.   Mısırözü yağı

11.   Nebati margarinler

12.   Palm yağı

13.   Pamuk yağı

14.   Pirina yağı

15.   Soya yağı

16.   Susam yağı

17.   Tütün yağı

18.   Zeytin yağı

 

          HAYVANİ YAĞLAR

A.      Süt Yağları        

1.       Kaşar yağı

2.       Krema

3.       Sade yağ

4.       Tereyağ

B.      Diğer Hayvani Yağlar

1.       Donyağı

2.       Gömlekyağı

3.       İçyağı

4.       Kuyruk yağı

 

           ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ

A.      Bitkisel Gıda Maddeleri 

1.       Olikon

2.       Konserve

3.       Kuru Bamya

4.       Kuru Soğan

5.       Patates

6.       Pekmez – Ağda

7.       Sarımsak

8.       Tahin

9.       Turşu

10.   Zeytin

 

B.      Hayvansal Gıda Maddeleri

1.       Bal

2.       Et

a.       Büyükbaş

b.       Küçükbaş

c.       Kümes Hayvanı  tavuk-piliç eti

3.       Kavurma

4.       Pastırma

5.       Peynir

6.       Salam

7.       Sucuk

8.       Süt Tozu

9.       Yumurta

 

   

     KURU VE YAŞ MEYVELER  

A.      Kuru Meyveler

1.       Antep Fıstığı

a.       İç

b.       Kabuklu

2.       Armut Kurusu

3.       Badem

a.       İç

b.       Kabuklu

4.       Ceviz

a.       İç

b.       Kabuklu

5.       Çam Fıstığı

6.       Elma kurusu

7.       Erik kurusu

8.       Fındık

a.       İç

b.       Kabuklu

9.       Kabak çekirdeği

10.   Kayısı kurusu

11.   Keçi boynuzu – Harput – harnup

12.   Kestane

13.   Kuru incir

14.   Kuru üzüm

15.   Leblebi

16.   Vişne kurusu

17.   Zerdali kurusu

 

B.      Yaş Meyveler

1.       Altıntop

2.       Elma

3.       Kayısı

4.       Mandalin

5.       Limon

6.       Portakal

7.       Zerdali

 

  MEYVE ÇEKİRDEKLERİ

1.       Erik çekirdeği

2.       Kayısı çekirdeği

3.       Keçi Boynuzu Çekirdeği

4.       Şeftali

5.       Zerdali

 

ORMAN MAHSULLERİ     

1.       Balmumu

2.       Cehri

3.       Defne yaprağı

4.       Ihlamur çiçeği

5.       Kavak

6.       Kereste – tomruk

7.       Kitre

8.       Mahlep

9.        Mazı

10.   Meyan balı

11.    Meyan Hülasası

12.   Meyan kökü

13.   Öğütülmüş Palamut

14.   Palamut

15.   Palamut Hülasası

16.   Sahlep     

 

  TEKSTİL HAMMADDELERİ

1.       Bükümlü ipek

2.       İpek

3.        İpek Kozası

a.       Kuru

b.       Yaş

4.       Keçi kılı

5.       Kandir elyafı

6.       Keten elyafı

7.       Pamuk

a.       Çekilmiş

b.       Çekilmiş kaba balya

c.       Çekirdekli

d.       Lif döküntüsü

e.       Linter

8.       Pamuk ipliği

9.       Tiftik

10.   Viskon – viskon ipliği

11.   Ustübü

12.   Yapak

13.   Yün

CANLI HAYVANLAR

A.      Kasaplık Canlı Hayvanlar

a.       Büyükbaş Kasaplık Canlı Hayvanlar

1.       Boğa

2.       Buzağı

3.       Dana

4.       Deve

5.       Düve

6.       İnek

7.       Malak

8.       Manda

9.       Öküz

10.   Tosun

 

b.       Küçükbaş Kasaplık Canlı Hayvanlar

1.       Keçi

2.       Koyun

3.       Kuzu

4.       Oğlak

c.       Kümes hayvanları

1.       Tavuk

2.       Piliç damızlık civciv

 

          DİĞER CANLI HAYVANLAR

1.       At

2.       Katır

3.       Merkep

 

        HAM DERİLER

A.      Kasaplık Hayvan Derileri

a.       Büyükbaş

1.       Deve deriş

2.       Malak derisi

3.       Manda derisi

4.       Sığır derisi

b.       Küçükbaş

1.       Keçi derisi

2.       Koyun derisi

3.       Kuzu derisi

4.       Oğlak derisi

 

B.      Diğer Hayvan Derileri

1.       At derisi

2.       Beygir derisi

3.       Katır derisi

4.       Kısrak derisi merkep derisi

 

      AV DERİLERİ

1.       Ayı derisi

2.       Çakal derisi

3.       Karaca derisi

4.       Kaplan derisi

5.       Kunduz derisi

6.       Kurt derisi

7.       Porsuk derisi

8.       Sansar derisi

9.       Tavşan derisi

10.   Tilki derisi

11.   Vaşak derisi

12.   Yaban kedisi derisi

13.   Vahşi Hayvan Derileri 

 

  ÇEŞİTLİ MADDELER

1.       Aspir

2.       Bağırsaklar

a.       Büyükbaş ham

b.       Büyükbaş işlenmiş

c.       Küçükbaş ham

d.       Küçükbaş işlenmiş

3.       Boynuz

4.       Çemen

5.       Çörek otu – karaot

6.       Çöven

7.         

8.       Kara tohum

9.       Kazmin

10.   Kırmızı biber

11.   Kekik otu

12.   Kişniş

13.   Kıska – arpacık

14.   Kimyon

15.    Mısırözü  

16.   Rezyona

17.   Sabun

18.   Süpürge teli

19.   Süpürge tohumu

20.   Toz biber

21.   Adaçayı

22.   Ihlamur