Kotasyon Listesi
TİCARET BORSALARINA KOTE EDİLEN MALLAR
HUBUBAT
1. Arpa
2. Bagala- Karamuk
3. Buğday
4. Çavdar
5. Çalkantı
6. Çeltik
7. Darı
8. Kaplıca
9. Kuşyemi
10. Mısır
11. Pirinç
12. Yulaf
HUBUBAT MAMÜLLERİ
1.Arpa Kırmızı
2.Buğday Kepeği
3.Buğday Unu
4. Bulgur
5.İrmik
6. Makarna
7. Nişasta
8. Rasmol
BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ
1. Bakla
2. Bezelye
3. Börülce
4. Burgak
5. Çulbant
6. Parıl
7. Fiğ
8. Kurufasulye
9. Mercimek
10. Nohut
YAĞLI TOHUMLAR
1. Anason
2. Ayçiçeği
3. Haşhaş Tohumu
4. Hardal Tohumu
5. Keten Tohumu
6. Kolsa-Rapitsa
7. Melengiç
8. Pamuk Çekirdeği
9. Soya
10. Susam
11. Tütün Tohumu
12. Yer Fıstığı
13. Kendir-Kenevir Tohumu
KÜSPE VE PİRİNA
1. Küspe
2. Pirina
NEBATİ YAĞLAR
1. Araşit-Yer Fıstığı
2. Ayçiçeği yağı
3. Besir yağı
4. Fındık yağı
5. Defne yaprağı
6. Haşhaş yağı
7. Kako yağı
8. Keten besiri
9. Kolna-Rapitna yağı
10. Mısırözü yağı
11. Nebati margarinler
12. Palm yağı
13. Pamuk yağı
14. Pirina yağı
15. Soya yağı
16. Susam yağı
17. Tütün yağı
18. Zeytin yağı
HAYVANİ YAĞLAR
A. Süt Yağları
1. Kaşar yağı
2. Krema
3. Sade yağ
4. Tereyağ
B. Diğer Hayvani Yağlar
1. Donyağı
2. Gömlekyağı
3. İçyağı
4. Kuyruk yağı
ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ
A. Bitkisel Gıda Maddeleri
1. Olikon
2. Konserve
3. Kuru Bamya
4. Kuru Soğan
5. Patates
6. Pekmez – Ağda
7. Sarımsak
8. Tahin
9. Turşu
10. Zeytin
B. Hayvansal Gıda Maddeleri
1. Bal
2. Et
a. Büyükbaş
b. Küçükbaş
c. Kümes Hayvanı tavuk-piliç eti
3. Kavurma
4. Pastırma
5. Peynir
6. Salam
7. Sucuk
8. Süt Tozu
9. Yumurta
KURU VE YAŞ MEYVELER
A. Kuru Meyveler
1. Antep Fıstığı
a. İç
b. Kabuklu
2. Armut Kurusu
3. Badem
a. İç
b. Kabuklu
4. Ceviz
a. İç
b. Kabuklu
5. Çam Fıstığı
6. Elma kurusu
7. Erik kurusu
8. Fındık
a. İç
b. Kabuklu
9. Kabak çekirdeği
10. Kayısı kurusu
11. Keçi boynuzu – Harput – harnup
12. Kestane
13. Kuru incir
14. Kuru üzüm
15. Leblebi
16. Vişne kurusu
17. Zerdali kurusu
B. Yaş Meyveler
1. Altıntop
2. Elma
3. Kayısı
4. Mandalin
5. Limon
6. Portakal
7. Zerdali
MEYVE ÇEKİRDEKLERİ
1. Erik çekirdeği
2. Kayısı çekirdeği
3. Keçi Boynuzu Çekirdeği
4. Şeftali
5. Zerdali
ORMAN MAHSULLERİ
1. Balmumu
2. Cehri
3. Defne yaprağı
4. Ihlamur çiçeği
5. Kavak
6. Kereste – tomruk
7. Kitre
8. Mahlep
9. Mazı
10. Meyan balı
11. Meyan Hülasası
12. Meyan kökü
13. Öğütülmüş Palamut
14. Palamut
15. Palamut Hülasası
16. Sahlep
TEKSTİL HAMMADDELERİ
1. Bükümlü ipek
2. İpek
3. İpek Kozası
a. Kuru
b. Yaş
4. Keçi kılı
5. Kandir elyafı
6. Keten elyafı
7. Pamuk
a. Çekilmiş
b. Çekilmiş kaba balya
c. Çekirdekli
d. Lif döküntüsü
e. Linter
8. Pamuk ipliği
9. Tiftik
10. Viskon – viskon ipliği
11. Ustübü
12. Yapak
13. Yün
CANLI HAYVANLAR
A. Kasaplık Canlı Hayvanlar
a. Büyükbaş Kasaplık Canlı Hayvanlar
1. Boğa
2. Buzağı
3. Dana
4. Deve
5. Düve
6. İnek
7. Malak
8. Manda
9. Öküz
10. Tosun
b. Küçükbaş Kasaplık Canlı Hayvanlar
1. Keçi
2. Koyun
3. Kuzu
4. Oğlak
c. Kümes hayvanları
1. Tavuk
2. Piliç damızlık civciv
DİĞER CANLI HAYVANLAR
1. At
2. Katır
3. Merkep
HAM DERİLER
A. Kasaplık Hayvan Derileri
a. Büyükbaş
1. Deve deriş
2. Malak derisi
3. Manda derisi
4. Sığır derisi
b. Küçükbaş
1. Keçi derisi
2. Koyun derisi
3. Kuzu derisi
4. Oğlak derisi
B. Diğer Hayvan Derileri
1. At derisi
2. Beygir derisi
3. Katır derisi
4. Kısrak derisi merkep derisi
AV DERİLERİ
1. Ayı derisi
2. Çakal derisi
3. Karaca derisi
4. Kaplan derisi
5. Kunduz derisi
6. Kurt derisi
7. Porsuk derisi
8. Sansar derisi
9. Tavşan derisi
10. Tilki derisi
11. Vaşak derisi
12. Yaban kedisi derisi
13. Vahşi Hayvan Derileri
ÇEŞİTLİ MADDELER
1. Aspir
2. Bağırsaklar
a. Büyükbaş ham
b. Büyükbaş işlenmiş
c. Küçükbaş ham
d. Küçükbaş işlenmiş
3. Boynuz
4. Çemen
5. Çörek otu – karaot
6. Çöven
7.
8. Kara tohum
9. Kazmin
10. Kırmızı biber
11. Kekik otu
12. Kişniş
13. Kıska – arpacık
14. Kimyon
15. Mısırözü
16. Rezyona
17. Sabun
18. Süpürge teli
19. Süpürge tohumu
20. Toz biber
21. Adaçayı
22. Ihlamur